Om mig / Kontakt


Bokmania är en blogg om böcker utan bäst-före-datum.

Här på sidan kan du läsa om så väl samtida skönlitterära böcker som klassiker från världens alla hörn.

När jag skriver om böcker skriver jag inte bara med hjärnan utan också mycket med hjärtat då jag tycker om att dela med mig av min känslomässiga upplevelse av en läst bok. Att skriva personligt men underbyggt är min strävan. Bokmania har funnits sedan ca 2007 har länge haft sin givna plats bland Sveriges bokbloggar, även om jag inte uppdaterar den längre. Jag slutade att bokblogga 2018.Jag som äger Bokmania heter Ivana Eklund och min främsta ambition med bloggen har varit att sprida läsglädje under parollen att god läsning inte behöver vara samma sak som tung läsning. Därför passar Bokmania för både vana och ovana bokläsare som söker lästips och läsutmaningar. Jag älskar att ge människor boktips, särskilt sådana som jag vet fungerar, och blir alltid lika glad när jag lyckas "lura" någon in i bokträsket.

Varför bloggade jag om böcker och läsning? Därför att jag gillar böcker, läser mycket och tycker om att föra boksamtal. Bokmania var mitt fritidsprojekt. Under en period frilansade jag också som bokrecensent i Eskilstuna Kuriren och i Sörmlands nyheter samt i SR P4 Sörmland. Men det börjar bli ett tag sedan.

Livet är för kort för att slösas bort på dåliga och tråkiga böcker, så jag har rationaliserat bort dem ur mitt bokliv. Om jag inte gillar en bok slutar jag att läsa/lyssna på den, enklare än så är det inte.

Vill du komma i kontakt med mig? I så fall hänvisar jag till min professionella hemsida www.ivanaeklund.se