Om mig / Kontakt


Bokmania är en blogg om böcker utan bäst-före-datum.

Här på sidan kan du läsa recensioner av både nyutgivna och äldre böcker och du kan också ta del av allehanda bokrelaterade aktualiteter samt få massor av tips på böcker från världens alla hörn. Eftersom jag kommer från Tjeckien har tjeckisk litteratur en given plats här.

När jag skriver om böcker skriver jag inte bara med hjärnan utan också mycket med hjärtat då jag tycker om att dela med mig av min känslomässiga upplevelse av en läst bok. Att skriva personligt men underbyggt är min strävan. Bokmania har funnits i nuvarande form sedan januari 2007 och har idag mer än fem tusen unika besökare per månad.

På Bokmania samsas modern skönlitteratur, barnböcker, fotoböcker, Nobelpristagare, biografier, klassiker och udda pärlor. Det bjuds även på bokgodis, citat och en lagom dos poesi - kort sagt sådant som jag gillar att läsa eller råkar snubbla över.

Jag är kräsen när det gäller böcker, vill ha en läsupplevelse som varar länge och inte bara underhåller för stunden. Jag vill gärna ha både språkets skönhet och en utmaning för tanken.

Om du gillar deckare är Bokmania inget för dig, helt enkelt av den anledningen att jag läser kriminallitteratur så oerhört sällan. Undantaget är t.ex. Karin Fossums, Åsa Larsson eller Gillian Flynns böcker. Andra genrer som inte lockar mig är sci-fi, fantasy och skräck.Jag som skriver här på Bokmania heter Ivana Eklund och min främsta ambition med bloggen är att sprida läsglädje under parollen att god läsning inte behöver vara samma sak som tung läsning. Därför passar Bokmania för såväl vana som ovana bokläsare som söker lästips och läsutmaningar. Jag älskar att ge människor boktips, särskilt sådana som jag vet fungerar, och blir alltid lika glad när jag lyckas "lura" någon in i bokträsket. Som bokkonsument är jag allätare och bokknarkare, i alla fall enligt denna roliga diagnos.

Varför bloggar jag om böcker och läsning? Därför att jag gillar böcker, läser mycket och tycker om att föra boksamtal. Jag är lite av en boknörd, vilket jag är stolt över, och Bokmania är mitt stora fritidsprojekt. Till yrket är jag sfi-lärare, utbildare och konsult. Under en period frilansade jag som bokrecensent i Eskilstuna kuriren och i Sörmalnds nyheter samt i SR P4 Sörmland.

Det är alltid bara jag själv och min egen läslust och boksmak som bestämmer vilka böcker jag läser och sedan bloggar om, vilket kanske förklarar varför jag oftast gillar böckerna jag läst. Livet är för kort för att slösas på dåliga och tråkiga böcker, så jag har rationaliserat bort dem ur mitt bokliv. Om jag inte gillar en bok slutar jag att läsa den, enklare än så är det inte.


Är du annonsör? Jag vill inte bli kontaktad angående annonsering på Bokmania!


Angående recensionsexemplar av nyutkomna böcker

Hemskickade recensionsexemplar som jag ej aktivt har bett om eller på förhand tackat ja till läser jag och bloggar om endast i mån av läsintresse och tid.

Jag undanber mig också vänligt men bestämt allt utskick från författare/egenutgivare som just gett ut sin roman och vill gärna skicka mig ett recensionsexemplar. Vänligen respektera detta.


Kontakt:

Min mejladress är: bokmania[at]gmail.com

Bokmania-bokblogg har naturligtvis sin egen gilla-sida på facebook och ett konto på twitter och instagram.


Min yrkesrelaterade webbsida finns här: www.ivanaeklund.se.