Om mig / Kontakt


Bokmania är en blogg om böcker utan bäst-före-datum.

Här på sidan kan du läsa recensioner av både nyutgivna och äldre böcker och du kan också ta del av allehanda bokrelaterade aktualiteter samt få massor av tips på böcker från världens alla hörn.

När jag skriver om böcker skriver jag inte bara med hjärnan utan också mycket med hjärtat då jag tycker om att dela med mig av min känslomässiga upplevelse av en läst bok. Att skriva personligt men underbyggt är min strävan. Bokmania har funnits i nuvarande form i drygt tio år och har fått sin givna plats bland Sveriges bokbloggar.

På Bokmania samsas modern skönlitteratur, barnböcker, fotoböcker, Nobelpristagare, biografier, klassiker och udda pärlor. Det bjuds även på bokgodis, citat och en lagom dos poesi - kort sagt sådant som jag gillar att läsa eller råkar snubbla över.

Jag är kräsen när det gäller böcker, vill ha en läsupplevelse som varar länge och inte bara underhåller för stunden. Jag vill gärna ha både språkets skönhet och en utmaning för tanken.

Om du gillar deckare är Bokmania inget för dig, helt enkelt av den anledningen att jag läser kriminallitteratur så oerhört sällan. Undantaget är t.ex. Karin Fossums, Åsa Larsson eller Gillian Flynns böcker. Andra genrer som inte lockar mig är sci-fi, fantasy och skräck.



Jag som skriver här på Bokmania heter Ivana Eklund och min främsta ambition med bloggen är att sprida läsglädje under parollen att god läsning inte behöver vara samma sak som tung läsning. Därför passar Bokmania för såväl vana som ovana bokläsare som söker lästips och läsutmaningar. Jag älskar att ge människor boktips, särskilt sådana som jag vet fungerar, och blir alltid lika glad när jag lyckas "lura" någon in i bokträsket.

Varför bloggar jag om böcker och läsning? Därför att jag gillar böcker, läser mycket och tycker om att föra boksamtal. Bokmania är mitt fritidsprojekt. Under en period frilansade jag som bokrecensent i Eskilstuna kuriren och i Sörmlands nyheter samt i SR P4 Sörmland. Men det börjar bli ett tag sedan.

Det är alltid bara jag själv och min egen läslust och boksmak som bestämmer vilka böcker jag läser och sedan bloggar om, vilket kanske förklarar varför jag oftast gillar böckerna jag läst. Livet är för kort för att slösas bort på dåliga och tråkiga böcker, så jag har rationaliserat bort dem ur mitt bokliv. Om jag inte gillar en bok slutar jag att läsa/lyssna på den, enklare än så är det inte.


Info angående reklam och recensionsexemplar:

Vänligen respektera att jag inte bloggar för närvarande och:
  • inte vill bli kontaktad angående annonsering på Bokmania,
  • inte är intresserad av erbjudanden om recensionsexemplar samt
  • inte vill ha oombedda reklamutskick från bokförlag och egenutgivare.



Kontakt: