torsdag, oktober 05, 2017

Ett bra val av Svenska akademien: Kazuo Ishiguro 

Trots att jag inte har läst något av Kazuo Ishiguro (ännu), är jag glad åt att han tilldelas Nobelpriset i litteratur i år. Överraskad är jag också, som så många andra. Jag har velat läsa Återstoden av dagen rätt länge och pocketboken står i bokhyllan. Nu bli läsningen snart av. Härligt. Hoppas också att man kan se filmatiseringen igen.Kazuo Ishiguro är en författare ”som i romaner med en stark känslomässig verkan har blottat avgrunden under vår skenbara hemhörighet i världen”, enligt Svenska Akademiens motivering, presenterat av ständiga sekreteraren Sara Danuis.

Vem är Kazuo Ishiguro? Yukiko Duke presenterar författaren:
Den 4 december kommer SR P1 att börja sända Ishiguros roman Never let me go som radioföljetong (repris från 2007). Det ser jag fram emot.

4 kommentarer:

Lena sa...

Jag har läst Begravd jätte som jag tyckte mycket om. Vill definitivt läsa fler böcker av Ishiguro.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag ska först ta Återstoden av dagen och sedan Never let me go.

♥ Hanneles bokparadis sa...

tycker om hans böcker, och film

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Vi är nog många som gör det :-)