lördag, september 23, 2017

4 dagar kvar till Bokmässan - dags att planera


I skrivande stund är det 4 dagar och 22 timmar kvar tills årets Bokmässa slår upp portarna. Jag kommer att vara där - igen. Jag längtar redan och eftersom jag hade uppehåll i fjol, känns det som att jag nog är lite extra förväntansfull. Min vistelse i Göteborg kommer att vara från onsdag till lördag - tre intensiva bokmässedagar alltså!

Jag är också glad att jag i egenskap av Bokmania har fått ett presskort av Bokmässan, så det blir lite annorlunda att blogga i år än tidigare. Tror att det framför allt blir lättare, dels tack vare möjligheten att kunna sätta sig ner och skriva ett blogginlägg i lugn och ro, dels vad gäller möjligheten att få kontakt med författare.

Min närvaro på Bokmässan i år kommer att skilja sig på ännu en punkt från tidigare tillfällen. Det är nämligen så att jag även medverkar som föreläsare på skolsidan. Genom Lärarnas Riksförbund ska jag hålla tre kortare seminarier om digitala resurser i sfi-undervisningen. Lite häftigt känns det att söka på sitt namn under fliken "medverkande" och .... ja, där står det. Förlåt, jag är väl lite larvig.


Nu ska jag i alla fall sätta mig ner och börja planera ordentligt för alla seminarier som jag vill lyssna på och alla monter- och scenprogrampunkter som jag är nyfiken på. Bokmässans app är nedladdad, så det är bara att pricka för alla favoriter och och sedan som vanligt inse att det skulle behövas en flerfaldig kloning av jaget för att kunna få ihop schemat.

Bland de scener och avdelningar som lockar mig särskilt finns Café Skriva, Litteraturscenen, Molnet och årets nyhet Mångspråkstorget. Samt Skolspåret med tanke på mitt jobb.

Vilka internationella författare ser jag mest fram emot att se och höra? Valet är enkelt: Arundhati Roy, Samar Yazbek, Roberto Saviano, Carsten Jensen och Asli Erdogan.

Apropå Bokmässan - håller med Arundhati Roy.

Fortsättning följer...