lördag, augusti 26, 2017

Veckan som gått i bokbilder

Förra söndagen drog jag ganska så spontant till Stockholm - världens längsta bokbord som så här års alltid ställs fram på Drottninggatan lockade nämligen till besök. På tåget dit hade jag med mig Karavans specialnummer om Clarice Lispector för att läsa de texter jag ännu hade kvar och, så att säga, ladda för inköp av en "la Clarice" vid bokförlaget Tranans bokbord. Jag har sedan tidigare Stjärnans ögonblick (läst) och Nära det vilda hjärtat (oläst) och det kändes som att jag absolut behöver en till bok av henne. Ack så svårt det var att välja! Till slut blev det Passionen enligt G.H. Förutom den blev det ytterligare fem böcker och fyra novellixer som jag kom hem med senare på kvällen. När jag vandrade från Drottninggatan till Moderna museet för att också passa på att se utställningen av Marie-Louise Ekmans konst, kändes ryggsäcken ganska tung. Tyvärr tilltalade mig inte utställningen särskilt mycket, men några av tavlorna tyckte jag om. Och så råkade jag passera två bokish inredda skyltfönster när jag på omvägar gick mot tåget igen. Det var en dag i bokens och konstens tecken.

Dessutom har jag läst ut fjärde delen av På spaning...