fredag, augusti 18, 2017

Månaden som gått i bokbilder

I juli rensade jag lite i bokhyllan och de böcker som jag ville bli av med la jag i en stor korg som jag sedan ställde jag fram vid brevlådan utanför huset. Jag "annonserade" i villaområdets fb-grupp också. Resultat? Tjugotvå titlar har blivit adopterade av lässugna grannar, fem böcker blev kvar (de ska nu till Myrorna). Ibland får man bra idéer :-)
Här nedan är två bilder från Söderköping för en vecka sedan. Söderköpings bokhandel & antikvariat är Sveriges äldsta bokhandel - den grundades 1815 - och är en sådan bokhandel som fortfarande har den rätta atmosfären och som luktar böcker och kärlek till litteratur och läsning. Jag blev alldeles varm i hjärtat av utbudet av kvalitetslitteratur som de hade i butiken. Underbart.Att besöka konstgalleriet i Söderköping var också en fin upplevelse. Liten yta, men många vackra tavlor. Bland annat hade de fantastiska akvareller med fågelmotiv.
Och så klickade jag hem en eftertraktad muminmugg på Tradera, en brun Sniff. Är lycklig över att ha den i samlingen.