torsdag, januari 12, 2017

I år ska vi fira Per Anders Fogelström som skulle ha fyllt 100

I sommar skulle Per Anders Fogelström ha fyllt 100 år och det är ett jubileum som säkert kommer att uppmärksammas på olika sätt. Bland annat ska K-special ganska snart sända ett specialprogram om författaren, se gärna ett smakprov här nedan.

 


Själv firar jag lite i förskott redan nu genom att ta mig an bok tre i Fogelströms barnserie, romanen som heter Vita bergens barn. Vita bergens barn följer på Vävarnas barn (1981) och Krigens barn (1985) och utgör samtidigt en bro till stadsserien som jag hade som läsutmaning vintern 2015. På något sätt har Fogelströms Stockholmsskildringar blivit en vintertradition för mig för i fjol lyssnade jag på Vävarnas barn och Krigens barn. Det är faktiskt härligt med den här typen av "traditioner". Jag älskar de här böckerna. Dags att börja om från början med stadsserien kanske? Det är ju böcker som är som gjorda för att återkomma till.

På antikvariat går det att få tag på fotoboken Stad i bild med Fogelströms insamlade material och anteckningar som är mycket trevlig att läsa och titta i (läs om Stad i bild här):