söndag, januari 01, 2017

Bokslut 2016: 93 lästa böcker

Under 2016 har jag läst 93 böcker, inklusive ljudböcker som utgör ca 1/3 av titlarna. Det är några färre titlar än både 2015 och 2014 men med tanke på min periodvis höga arbetsbelastning under 2016 får jag vara nöjd ändå. Särskild i höstas kändes det som att jag knappt läste böcker alls. Tur att ljudböcker finns.Författarna kommer från 20 olika länder och 6 olika kontinenter:
Sverige: 26
USA: 18
Storbritannien: 14
Norge: 6
Frankrike: 4
Finland, Spanien: 3
Italien, Österrike, Tyskland, Belarus: 2
Nigeria, Kenya, Egypten, Japan, Holland, Ungern, Australien, Kanada, Peru: 1

Förutom romaner har jag förstås läst ett flertal andra genrer så som noveller, skönlitterära reportage, poesi, essäer och självbiografier. Inget drama dock. Men jag är nöjd med att jag har läst fler skönlitterära klassiker än vad jag brukar, kanske för att sommarens "läsutmaning" handlade just om klassiker.