torsdag, oktober 13, 2016

Bokbloggarhunden Alvin tippar årets Nobelpristagare i litteratur

Svt:s kulturchefs Eva Beckmans katt är en erfaren Nobelpristippare och igår i Kulturnyheterna fick den återigen möjlighet att säga sitt inför dagens offentliggörande av vem som får Nobelpriset i litteratur 2016. Katten tippade på Adonis. Inte min favorit, men en het kandidat.

Eftersom jag är sjuk och hemma idag och alltså har tid, bestämde jag mig för att låta bokbloggarhunden Alvin framföra sin åsikt i frågan. På mattan i vardagsrummet har jag radat upp böcker av några nobelpristippade författare. Eftersom jag inte har någon bok av Adonis, har jag tagit en annan bok och klätt om den med vitt papper och skrivit Adonis på det. Om nu hunden låter sig luras med ett sånt knep...


I mitten på varje bok la jag en godisbit av den sort som bokbloggarhunden älskar. Sedan var det bara att ropa på honom. Observera att jag filmade från andra hållet än fotot ovan är taget, så i filmklippet ligger Adonis till höger i bild och och Ford till vänster.Och resultatet? Alvin, den luringen, gick rakt på Adonis. Eller var det inte han?


Jaha, nu är det bara att vänta till kl. 13. Jag hoppas på Ngugi wa Thiong'o, Nawal El Saadawi eller Jamaica Kincaid.