tisdag, augusti 09, 2016

Och hur står det till med Proust?

Hur står det till med Proust och hans gamla På spaning...? Ja, tack. Det går alldeles utmärkt. Hade en liten paus i Proust-läsningen på ca ett par veckor men är tillbaka i svängen med förnyade krafter. Marcel var med mig till Tjeckien och som souvenir därifrån hade jag i år köpt bakformar för madeleinekakor (billigare att köpa där än här). Så nu har jag bakat De Berömda MadeleineKakorna! Så goda de är, oj oj oj. Eller var, borde jag säga, för de tog slut rätt fort. (Måste baka en ny sats snart.)

I  vilket fall som helst återstår mindre än 200 sidor (tror jag), så jag borde vara klar med sommarutmaningen som planerat i slutet på augusti. Boken var lite småseg i mitten men har tack och lov tagit sig igen. Jag antecknar flitigt  och har redan lite idéer om hur jag kan sammanfatta läsupplevelsen efter tredje delen av På spaning.... 

... å så har jag hört att man har upptäckt nytt grundämne:


4 kommentarer:

Bokdivisionen sa...

Vi ska precis till och läsa första delen i min bokcirkel och då vi brukar försöka att kombinera mat och bok vore det passande med några Madeleinekakor till träffen. Det borde väl gå att hitta ett ställe som serverar det i Stockholm kan man tycka!

Hanneles bokparadis sa...

finns i serieform

Lena sa...

Jag har Proust hemma i hyllan, men inte läst det ännu.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Bokdivisionen: Så trevligt det låter. Annars är de lätta och snabba att baka själv.

Lena: Inte lätt att ge sig i kast med denna gigant. Jag har laddat i många, många år.