söndag, augusti 21, 2016

En kulturdag i Stockholm, trots regnet

I morse trotsade jag dagens regniga väderprognos och satte mig på tåget mot Stockholm för att gå på Världens längsta bokbord och på Fotografiska. Tur att jag åkte för jag hade det fint.


Om jag kommer hem med nya böcker fyndade på Världens längsta bokbord? Svar: JA! Är supernöjd med fynden av Woolf och Nabokov. Och så är jag mycket glad åt presentasken med fem novellixer från Novellix. Och tänk att jag faktiskt hittade både Vågorna och Orlando som jag hoppades på. Vid sista bokståndet, så det var tur. Precis innan regnet kom på allvar. 


Det är så trevligt att handla böcker som är en fröjd för ögat, också.


Vid fikat innan tåget hem skulle gå, gladde jag mig åt presentasken med fem brittiska klassiker från Novellix som jag fick med mig från dem.Och så var det besöket på Fotografiska. Wow. Att möta Bryan Adams som fotograf och se hans porträtt av både kändisar och unga soldater som blivit krigsskadde i Irak och Afganistan var en stor upplevelse (tror nästan att han är bättre som fotograf än som musiker och som musiker är han ju himla bra!) men kunde ändå inte mäta sig med de känslor som utställningen Inherit the Dust med verk av Nick Brandt väckte. Helt makalöst. Är mycket glad att jag har tagit mig till Fotografiska och stått i biljettkö utanför i tjugo minuter, i spöregnet. Det var det värt: http://fotografiska.eu/utstallningar/utstallning/inherit-dust/