söndag, mars 13, 2016

Shelfie: Nobelpristagarhylla och andra (olästa) böcker

Efter flera månaders uppehåll tänker jag booktuba igen och startar med en shelfie. Det behövdes en rensning och efterföljande omorganisation i bokhyllan här hemma för att få plats böcker med som sedan oktober bara samlades på hög vid sidan om. Sedan finns det en nyhet när det gäller boksortering, nämligen att jag har skapat mig en Nobelpristagarhylla och i den samlar jag alla mina böcker skrivna av Nobelpristagare, vare sig jag redan läst dem eller inte (men de lästa är faktiskt i majoritet, i fall du undrar). En läcker liten avdelning har det blivit, om jag nu får säga det själv. I kategorin "oläst" har jag en hylla med böcker av kvinnliga författare, av manliga författare från Norden (av någon anledning är de här ofta rätt tjocka, som du kan se i videon) och manliga författare från hela världen. Om du tittar på videon så kommer du att förstå att jag har lite att fundera över.