söndag, mars 20, 2016

Apropå författaren Elena Ferrante

SvD har lyckats få en intervju med den så hemliga italienska författaren Elena Ferrante (pseudonym) vars roman Min fantastiska väninna kommer att vilken dag som helst finnas i bokhandeln. Ferrantes författarskap anses vara ett av världens främsta idag. En detalj ur intervjun är att hen jämförs med Knausgård, fast lite tvärtom.

Mer intressant läsning om författaren och Neapel-sviten finner du här.

2 kommentarer:

Emma Pettersson sa...

Hejsan!

Snubblade över ett av dina gamla inlägg från förra året, där du skrev om att vara en newbie booktuber, och särskilt på svenska. Vill minnas att du nämnde att du kan ha svårt att hitta booktubers då många av dom är skrikiga överentusiastiska ungdomar.
Jag har en tendens att hålla med om detta, men har med tiden funnit mig några favoriter som läser både varierat, och enligt mig även har en "mogen" boksmak (menar i detta fall att de inte endast läser young adult-böcker som john green, vilket jag har upptäckt att det är MÅNGA booktubers som gör)
Kanske har du redan stött på dessa booktubers, men jag länkar dom ändå och hoppas att du finner lika mycket glädje i dom som jag gör!
Ha en bra dag!
Mvh
Emma
https://www.youtube.com/channel/UCmwiWQwe73pgJlv7M3MX2Nw
https://www.youtube.com/channel/UCwME97IPvhAXAV_bbgAvOtw
https://www.youtube.com/channel/UC1aNlwOittwJH3qMP4XUkoQ

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Vad spännande, tack för tipset. jag har tyvärr kommit av mig rejält men tänker rycka upp mig igen.