lördag, mars 05, 2016

Äntligen är min hemstad en stolt fristad åt en förföljd författare

Ali Kalaei, en fristadsförfattare i Eskilstuna

Ali Kalaei som är journalist, författare och bloggare från Iran har fått en fristad i Eskilstuna och kommer att bo, skriva och verka här under de närmaste två åren (läs mer här). Personligen är jag mycket glad och stolt över att min hemstad är medlem av nätverket ICORN. Välkommen Ali Kalaei!

Kalaei har kämpat för demokrati och mänskliga rättigheter i Iran och fängslats flera gånger. Han har varit på flykt sedan 2011 men kan nu äntligen slå sig till ro. I dagens tidning läser jag att han väljer att vara en offentlig person och aktivt delta i Eskilstunas kulturliv. Det tycker jag är spännande. Första gången han ska medverka i ett kulturellt sammanhang i staden blir under världsbokdagen den 23 april.