lördag, september 26, 2015

#bokutmaningseptember 26: Har satt spår

Jag fick fundera en stund innan jag kunde välja rätt bok, en bok som har satt spår. Och så stod den framför mig i bokhyllan och kändes som det självklara valet: 1984. Fram till 1989 då muren föll visste jag knappt om bokens existens, än mindre hade jag ens en chans att läsa den i Tjeckoslovakien. När jag väl gjorde det, var den som en knytnäve. Jag förstod något viktigt, jag förstod själva mekanismen med diktatur. 1984 har satt djupa spår.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har inte samma bakgrund men vi delar uppfattning om Orwells "1984" och det är väl ett bevis på det allmängiltiga i litteraturen. Orwells bok är ohygglig och att kunna göra det ohyggliga nätt och jämt uthärdligt men ändå läsbart det är konst. Bokhälsningar Annika

Lena sa...

Den här läste jag för många år sedan. Om jag inte minns fel så var det Bra Böcker som gav ut den utgåvan som du visar på bilden. Jag var med i den bokklubben under många år.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Annika: Stor litteratur!
Lena: Jag köpte den här utgåvan på loppis, tycker den är väldigt fin.