lördag, september 19, 2015

#bokutmaningseptember 19: Bästa citatet

Att välja ut ett enda citat och bestämma att just det är bäst - det låter sig inte göras. Det är ett omöjligt uppdrag, tycker jag. Det finns hundratals citat som jag har strukit under/ antecknat genom åren. Men jag kan välja ett citat som jag har fastnat för i senast utlästa boken, novellsamlingen Irakisk Kristus av Hassen Blasim. 

"... människan är ett kommatecken mellan orden födelse och död." (s. 155)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ditt citatval påminner mig om Becketts "kvinnan föder grensle över en grav", med bokhälsningar från Annika

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Man skulle faktiskt kunna utgå ifrån att det finns en medveten koppling eller parallell mellan citaten. Det skulle inte förvåna mig för författaren Hassen Blasim är väldigt påläst när det gäller västerländsk litteratur så han har helt säkert läst Beckett också. Tack för att du har delat med dig av citatet.