fredag, september 11, 2015

#bokutmaningseptember 11: Tidigaste läsminne

Mitt tidigaste läsminne? Hm, svårt. Men jag minns att när jag var fyra, fem år gammal hade jag en kapitelbok som jag både tyckte om och var livrädd för. Eller det var bara ett enda kapitel och en enda illustration i den boken som gjorde mig jätterädd och som jag därför minns. Bilden visade en tecknad krokodil och i hans mage satt en liten pojke. Krokodilen har nämligen svalt honom, men varför minns jag inte längre. Min mamma brukade slå upp boken på sidan med krokodilen, peka på bilden och tala om för mig att om jag inte genast sätter igång och äter upp maten på min tallrik, kommer hon att hämta krokodilen. Det ville jag absolut inte att hon skulle göra! Jag, som var dålig på att äta, åt oftast till slut upp. Jag skulle vilja veta vad boken hette, jag brukade läsa den själv så småningom när jag lärde mig läsa. Och slutade att vara rädd för teckningen.