fredag, september 25, 2015

Bokmässan 2015 i korthet: torsdagens bildkavalkad

Det är kväll och jag sitter mätt, trött och belåten på hotellrummet. Stackars mina fötter! Men dagen var rolig och trevlig (bortsett från tågstrulet som tyvärr även kommer att fortsätta imorgon). Jag har fotograferat flitigt under dagen, så nu kan jag bjuda på en sammanfattning och en liten bildkavalkad. Att jag inte går på några seminarier i år har den fördelen att jag kan ta det lugnt och bara lalla runt som jag vill.

1. Åh, vill ha! Men lyckas behärskar mig.Konstigt nog.


2. Bokkassar av det här slaget? Inte en chans att jag kan behärska mig. Lycka! Fast det ÄR helt sjukt att köpa tre nya tygkassar när jag redan har typ femtielva stycken hemma. 


3. Dagens hjälte: Masha Gessen. Här i DN:s monter. Se gärna en intervju med henne här.


4. Dagens klädesplagg: en ful t-shirt, men med ett snyggt citat tryckt på framsidan.


5. Dagens bokliga möbler: en fåtölj och ett bord.


6. Dagens snyggaste boknördsvattenflaska? I alla fall den mest originella.


7. Dagens bästa boktillskott:


8. Dagens barnsliga inköp som gör mig glad 1: ett personligt bibliotekskitt. ni anar inte hur länge jag velat ha den här lilla lådan, med stämpel och allt. 


9. Dagens barnsliga inköp som gör mig glad 2: Frida Kahlo som kylskåpsmagnet


10.  En monter att undvika pga rädsla för smitta.


11. Modern konst: de hängande hörlurarna i Storytels monter.


12. IKEA-vibbar: Nu ska man alltså montera ihop kulspetspennorna själv. Vart är världen på väg?


13.  Dagens snyggaste bokannons hittade jag hos Novellix.


14. Å så var det mingel förstås - ack så trevligt.


15. Dagens mest bisarra drink (som jag dock inte vågade smaka) fanns hos Novellix - som hyllning till Agatha Christie. En kul idé, tycker jag.16. Sist, men inte minst: är glad över att ha träffat många av mina bokvänner. 

17. Vad nu? Smida planer till imorgon.