onsdag, augusti 12, 2015

Värsta slalomläsning pågår

Utan att riktigt fatta hur det har gått till så har jag just nu fem böcker på gång samtidigt. Tre brukar vara det normala antalet när det gäller lektyr men fem påbörjade böcker är en avvikelse som är värd att notera: två romaner, en essäbok, en biografi och en ljudbok (ungdomsbok). Slalomläsning på hög nivå, i alla fall för att vara jag. Som tur är, är böckerna sinsemellan så olika att det inte finns riks att blanda ihop dem.
Hur många böcker kan du ha som mest på gång samtidigt?

5 kommentarer:

Lillemor sa...

För tillfället har jag två romaner och ett antal bilderböcker för barn (eftersom jag läser dem flera gånger om efter varandra och bläddrar mycket fram och tillbaka räknar jag med även dessa). Mitt problem nu är att samtliga är biblioteksböcker och att jag ska flytta ett stort antal mil norrut om några dagar... Får hoppas att jag kan få tag i dem på nästa ställe :) Det handlar om Sarah Waters "Hyresgästerna", "Ny finsk grammatik" av Diego Marani samt en hög med barnböcker som sagt.

Lena sa...

Åh, Vägen mot Bålberget och Harper Lees nya skall jag också läsa framöver. Den första står redan och väntar i hyllan.

För mig brukar det aldrig bli mer än 3 böcker som är igång samtidigt. I så fall brukar det vara en vanlig fysisk bok, en e-bok och en novellsamling.

Anonym sa...

Mestadels en roman åt gången, helst att uppslukas av, kanske blandat med lite jobbläsning av faktatyp och sedan radioföljetongen i P1 inte att förglömma. Den pågående "En bön för de stulna" av Jennifer Clement är stark med fina både person- och miljöskildringar. Bokläsningshälsningar från Annika

Anonym sa...

Jag har nog max tre böcker igång samtidigt. Så är fallet just nu, men "Stoner" av John Williams är på god väg att ta över.

/Marion

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Lillemor: "Ny finsk grammatik" låter som en spännande titel. Måste kolla vad det är för bok. "Hyresgästerna" är bra och antagligen får du ställa dig i kö, skulle jag tro.

Lena: en vanlig modell som liknar även min. I vanliga fall, vill säga.

Annika: vad bra att du lyssnar på radioföljetongen nu - en jäkligt bra bok, fast hemsk!

Marion: jag har också normalt max tre men ibland kan det urarta lite, som nu. Förstår om "Stoner" tar över. Jag gillade den jättemycket.