fredag, juli 17, 2015

Min sommar med Proust, del 10: Vikten av synkronisering


Hurra, nu är jag halvvägs i I skuggan av unga flickor i blom, det vill säga att jag har läst 300 sidor av nästan 600 (räknad efter pocketutgåvan som har en liten text och ingen "luft" någonstans på sidorna, bara text och text och text). När jag läser i min Proust, läser jag helst på läsplattan. När läsplattan måste laddas läser jag i pocketboken men det är jobbigt trots att jag har nya läsglasögon. Och när jag ligger i sängen på kvällen, läser jag gärna en stund på mobilen eftersom den har nattläsning och då stör jag inte mannen bredvid. Allt detta växlande mellan olika läsmedier kräver en regelbunden synkronisering som jag ibland glömmer bort och sedan svär jag länge innan jag hittar rätt ställe. Vilket i-landsproblem, det är så man skäms.

Förra veckan läste jag inte mycket men den här veckan rullar det på bra. Men i helgen blir det uppehåll igen för då ska jag vara barnvakt och i det jobbet ingår ingen lästid, inte annat än Totte och sånt. Det ska jag njuta av.