måndag, juni 08, 2015

En ny sommar med Proust

För exakt ett år och två dagar sedan skrev jag ett blogginlägg med rubriken Jag ska läsa Proust i sommar och det blev startskottet för den årligen återkommande läsutmaningen Proust i lindblomstid. Nu är det återigen sommar och linden knoppas, det är dags att väcka liv i gamle Proust igen. Jag ska läsa andra delen i På spaning efter den tid som flytt, boken som har titeln I skuggan av unga flickor i Blom (i övers. av Gunnel Vallquist).

För att komma i rätt stämning börjar jag dock med en annan bok: En sommar med Proust skriven av åtta olika författare, samtliga Proustkännare och Proustälskare (red. A Compagnon). Jag hoppas att de ärade männen och kvinnorna blir mina följeslagare och vägvisare genom Prousts värld i år. Jag menar, bara titeln är ju perfekt, inte sant.

Jag är redo för en ny sommar med Proust


Kanske bakar jag Madeleinekakor i år också, de lär vara goda att doppa i te.

Annars kommer jag att proustblogga kontinuerligt under de kommande veckorna, så häng med. Törs jag fråga om någon vill haka på läsningen?