söndag, juni 21, 2015

"Buddenbrooks" fixar man inte på en kafferast

Den här boken tar sin tid att läsa - eller lyssna på, vilket är det jag gör. Lyrans noblesser har precis blivit klar med att lyssna på Thomas Manns berömda debutroman Buddenbrooks (från 1901), jag har i detta ögonblick knappt 20 timmar kvar. Romanen är en släktkrönika och handlar om en förmögen familjs förfall. En bra sommarljudbok.När jag googlade lite efter intressant, relaterad information, upptäckte jag att Buddenbrooks lästes i bokcirkeln i Lundströms bokradio 2009 och att de fyra avsnitten ligger kvar och kan laddas ner, vilket jag naturligtvis tänker göra. Det är ju perfekt! De medverkande den gången var Helena Henschen, Göran Greider och Jonas Karlsson. 

Bokcirkelns alla fyra avsnitt finns här: Del 1,  Del 2,  Del 3,  Del 4.