söndag, mars 08, 2015

I min bokhylla: Romanserier om kvinnors liv

Den finaste hyllmetern i min bokhylla? Det är inte vilka romaner som helst som får stå där.Tipsa mig gärna om fler liknande romanserier.

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jag har också såna favorithyllor ♥

Lena sa...

Fogelströms serie är helt fantastisk. Tack för tipset om de övriga för den typen av böcker är helt fantastiska att läsa.

mimmimarie sa...

Jag är förtjust i Rune Pär Olofssons böcker om ätterna Sparre och Brahe i Sverige på slutet av 1500-talet. Vi får följa Ebba Brahe genom fyra böcker och de öden hon får utstå. En av bifigurerna heter Camille och blir anklagad för häxeri. Samtidigt som det ger en insikt i hur kvinnolivet tedde sig för 450 år sedan, får man sig en dos svensk historia till livs.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Hannele: Och jag som trodde att jag hade patent på idén :-)

Lena: Roligt att du har fått tips.

Mimmimarie: Det låter spännande. Känner varken till författaren eller till böckerna men gör genast en anteckning i läsboken. Tack för tipset.