onsdag, mars 25, 2015

En onsdag i mars

Linda är av den åsikten att när livet snurrar lite väl fort, är det läge för en just-nu-enkät. Jag håller med. Man ska stanna upp ibland och se efter vad man håller på med.

Just nu ser det ut så här:

Vid sängen: Där ligger ingen bok under dagtid, men för närvarande tar jag med mig surfplattan till sängen på kvällen för att läsa en novell innan jag somnar. Det är Samlade noveller (volym 1) av Julio Cortázar som jag läser.
På läsplattan och i hörlurarna just nu
På läsplattan: se ovan.

Ljudbok: Sista resan av Carsten Jensen, har bara en timme kvar.

Vid soffan: Vid soffan är det en enda röra för här ligger böcker som jag har läst ut men ännu inte bloggat om, tidningar och några mp3-skivor med ljudböcker lånade på bibblan, de väntar på att bli överförda till ipoden. Men här ligger också romanen som jag har börjat läsa i veckan, Vid Grand Central Station där jag satt och grät av Elisabeth Smart.

På jobbet: På jobbet läser jag facklitteratur om litteracitet och alfabetisering av vuxna eftersom jag går en distanskurs på 7,5 hp.

Bokcirkelbok: Ingen, jag är inte med i någon bokcirkel längre.

Borde börja med: Tja, massor. Se hyllvärmare på burk.

Längtar efter att få läsa: Massor. Bl.a. Ensam i Berlin av Hans Fallada eller Siri Hustvedts senaste roman.

Senast köpta bok: En kursbok som heter Bildförståelse inom och mellan kulturer av Berit Sahlström. Jag sa ju att jag pluggar.

Skulle vilja köpa: Jag har handlat kopiösa mängder böcker i februari/mars så det känns som att jag är tillfälligt nöjd, hur konstigt det än låter. Eller jo, förresten, det finns kanske en, kom jag på: Varg bland vargar av Hans Fallada. Det är ingen slump att jag nämner Fallada två gånger i den här enkäten, det är för att jag är nyfiken på hans författarskap och har fått blodad tand efter att ha lyssnat på hans Hur ska det gå för Pinnebergs?. Men jag avhåller mig än så länge från köpet av Varg bland vargar för den är enormt tjock och jag skulle ändå inte ha tid att läsa den inom den närmaste framtiden.