fredag, januari 30, 2015

Bokstilleben: Skuggan av ett liv

Första meningen:
"Det är en lördag i slutet av juli 2000; vi är i Reepham,
Norfolk: Owl Cottage."

Redan i måndagskväll hade jag planer på att börja läsa Hilary Mantels självbiografi Skuggan av ett liv, men det blev inte så. Inte heller de kommande dagarna kunde jag läsa något överhuvudtaget eftersom jag ännu en gång drabbades ett förskräckligt huvudvärk och återkommande migränattacker. Igår hade jag så ont att jag nästan grät men idag är jag på benen. I eftermiddags testade jag att läsa lite och klarade hela tio sidor i ett svep utan att det började flimra framför ögonen på nytt. Så jag tror att jag är på banan igen. Peppar, peppar! Men tänk vad konstigt det kan vara med sammanträffanden: de första sidorna i boken handlar om migrän.

Ur "Skuggan av ett liv"