lördag, december 20, 2014

Virginia Woolf som bokstöd - en present till mig själv

I ett tidigare inlägg skrev jag om de fina bokstöden som man kan köpa på Glansholms bokhandel och antikvariat och nämnde också att jag hade valt en Virginia Woolf i present till mig själv. För ett par dagar sedan gjorde då Virginia entré i mitt hem och vid det här laget har hon hunnit bli hemmastad i bokhyllan och påbörjat sitt arbete i stödbranschen.
Det var en glädje att öppna försändelsen eftersom bokstödet skulle levereras vackert inslaget och "färdigt att lägga under granen". Nu hade jag inga planer på att vänta ända till julafton för att öppna min klapp, utan öppnade det direkt. Och det var verkligen med en stor omsorg som Glansholms hade slagit in bokstödet. Verkligen fint gjort, kärlek hela vägen. Jag blev mycket glad.

Bokstödet är stadigt och ganska tungt och silhuetten gör sig fint mot mot boken som det stödjer, särskilt om omslaget är ljust eller åtminstone inte för brokigt. Bredden på stödet motsvarar bredden på en normalstor bok. Eftersom min bokhylla är vit, syns alla fyra bokstöden som jag har riktigt bra.

Så om du är i behov av en sista-minuten-julklapp eller en födelsedagspresent eller en inflyttningspresent, är ett litterärt bokstöd av det här slaget ett bra tips.

Nästa gång jag kommer att kommer att vara i behov av stöd, blir det Tranströmer som bokstöd.