måndag, december 22, 2014

Plötsligt händer det otroliga: jag ska ge ut en bok!

Hur stor är chansen att man blir kontaktad av ett stort bokförlag och får frågan om man skulle vilja göra en bok? Minimal, eller hur. Ändå är det just vad som har hänt. Ett stort läromedelsförlag vill göra en pedagogisk metodikbok för sfi-lärare om hur man kan arbeta med bloggar och lärplattformar i sfi-undervisningen i allmänhet och med vuxna analfabeter i synnerhet och eftersom jag har jobbat med detta i flera år nu och är lite av en pionjär på området, har de vänt sig till mig.

Det finns ett antal böcker om webbaserad undervisning/lärande men de riktar sig till lärare i grund- och gymnasieskolan. För sfi (svenska för invandrare) som är en egen skolform med speciella krav och speciella behov saknas det fortfarande liknande metodikmaterial. Jag tycker att det är en stor ära att få bidra till att lyfta sfi.


Jag har träffat redaktörerna på förlaget och vi är överens att det ska bli en bok, jag har gladeligen tackat ja till uppdraget. Och nu under jul- och nyårsledigheten ska jag göra en synopsis och skriva ett s.k. etappmanus på ca 10 sidor. Jag är igång, tankarna snurrar, den kommande bokens innehåll tar form i mitt huvud. Fattar ni hur glad och uppspelt jag är över detta? 2015 kommer att bli ett spännande år och jag känner mig enormt taggad och inspirerad (trots att jag just nu är förkyld och trött, men vem bryr sig). Och så får jag acceptera att jag inte kommer att ha så mycket tid att läsa och bokblogga, men det visar sig hur det blir med den saken.