söndag, november 16, 2014

Augustpodden, del 3: Malin Axelsson och Lyra Engström Lindbäck

Augustprisets redaktion bad de nominerade författarna att läsa varandras böcker och bjöd sedan in dem för att samtala om sina böcker med varandra. Samtalen spelades in och blev till poddar (en podd per samtal). Dessa poddar publiceras fortlöpande här på Bokmania. Dessutom blev författarna ombedda att inför samtalen skriva ett brev och själva presentera sina böcker. Också dessa brevfilmer visas på bloggen. Mycket nöje! 

Berätta gärna i kommentarsfältet om du blir lockad till läsning av poddarna/filmerna. Om du redan har läst boken/böckerna, berätta gärna vad du tyckte. Och det viktigaste: vem/vilken bok tror du vinner Augustpriset 2014Augustpodden del 3:
Teater, tårta och tillblivande


Malin Axelsson är tillsammans med illustratören Klara Persson nominerad till Årets svenska barn- och ungdomsbok för ”Jag blir en bubbla som blir ett monster som blir ett barn”, Urax förlag.
Lyra Ekström Lindbäck är nominerad till Årets svenska skönlitterära bok för ”Ett så starkt ljus”, Modernista.

Malin Axelsson och Lyra Engström Lindbäck sitter hemma hos Lyra och pratar om att bli i stället för att vara, om genusförvirring och barndom och om tårta och om att leka.