onsdag, november 05, 2014

Augustpodden 2014, del 1: Kristina Sandberg och Anders Rydell

Augustprisets redaktion bad de nominerade författarna att läsa varandras böcker och bjöd sedan in dem för att samtala om sina böcker med varandra. Samtalen spelades in och blev till poddar (en podd per samtal). Dessa poddar kommer att publiceras här på Bokmania allt efter som de blir färdiga, så håll utkik. Dessutom blev författarna ombedda att inför samtalen skriva ett brev och själva presentera sina böcker. Också dessa brevfilmer kommer jag att visa på bloggen. Mycket nöje! 

Berätta gärna i kommentarsfältet om du blir lockad till läsning av poddarna/filmerna. Om du redan har läst boken/böckerna, berätta gärna vad du tyckte. Och det viktigaste: vem/vilken bok tror du vinner Augustpriset 2014

Augustpodden del 1: Smuts och surdegar

Nu kan du följa med hem till Anders Rydell på Östermalm och lyssna på ett samtal mellan honom och Kristina Sandberg om allt från att skriva böcker för hand till nazisters och hemmafruars gemensamma besatthet av renhet. De pratar om hemmafruförakt, brödbakande män och konstens betydelse i krig och konflikter.
Anders Rydell är nominerad till Årets svenska fackbok med ”Plundrarna. Hur nazisterna stal Europas konstskatter”.
Kristina Sandberg är nominerad till Årets svenska skönlitterära bok med ”Liv till varje pris".
Min recension av "Liv till varje pris" hittar du här.