måndag, oktober 06, 2014

Nobelprisveckan - jag gissar och försöker gardera mig inför torsdagen

Förra året hade jag tur för jag gissade rätt att Alice Munro skulle få Nobelpriset och i år gissar jag på Ngũgĩ wa Thiong'o  (f.1938) från Kenya och känner mig ganska så säker på att det kommer att bli han. Har det liksom på känn. Det måste vara dags för en afrikan som inte är en vit man/kvinna från Sydafrika. Jag har inte läst något av Ngũgĩ wa Thiong'o ännu trots att jag har hela fyra böcker hemma (Upp genom mörkretEn blomma av blod, Djävulen på korset och Om icke vetekornet). Men i kväll tänker jag påbörja läsningen av Om icke vetekornet, bara för att vara på den säkra sidan utifall att det blir hans namn Peter Englund säger på torsdag. 

Vem gissar du får Nobelpriset i litteratur 2014?
Garderar du dig också med läsningen inför torsdagen?