söndag, oktober 26, 2014

Jag, en autografjägare som behåller sin plats i kön

För mig som gärna vill ha böcker som jag gillar signerade av författare som jag gillar är evenemang i stil med Stockholm literature ett toppentillfälle att jaga autografer. Fast någon jakt behöver inte bedrivas här, det räcker att lugnt ställa sig i signeringskön och vänta på sin tur.

Jag hade ryggsäcken full med böcker när jag åkte hemifrån igår morse, som att bära ved till skogen. Smått galet, men vem bryr sig. Det är bara Samar Yazbeks roman En strimma av ljus som jag inte har jag fått signerad, trots att jag stod en bra stund bredvid henne inför hennes uppläsning. Men tyvärr hade jag ingen penna med mig och vågade inte besvära henne utan att kunna tillhandahålla en. Så då fick det vara. Men å andra sidan kom jag hem med en signerad Siri Hustvedt-bok, fast hon inte var närvarande. Lyrans noblesser fixade den nämligen åt mig på bokmässan och igår var det leverans. Tack Lyran!

Nhikeng Mohlele, Sydafrika

Edmund White, USA

Juan Gabriel Vásquez, Colombia

Josefine Klougard, Danmark

Ying Chen, Kina

Siri Hustvedt, USA