lördag, september 13, 2014

Tematrio: Titeladjektiv

Lyrans tematrio för denna vecka handlar om titeladjektivBerätta om tre bra böcker med adjektiv i titlarna, låter utmaningen. Och man får inte förväxla adjektiv och adverb, så det är tur att man har koll på ordklasserna.

När jag letade i bokhyllan märkte jag att det är ganska vanligt med färger i titeln. Eftersom färger tillhör ordklassen adjektiv, är den röda tråden i min boktrio given. Vad den andra röda tråden beträffar är det bara att titta på omslagen. Jag är ganska nöjd med mitt val av trioböckerna den här veckan: fina både utanpå och inuti. Fast en bekännelse är på sin plats, nämligen att jag fortfarande (nu går skam på torra land) inte har läst Lila hibiskus. Men det kommer. De blåaste ögonen har jag läst för länge sedan men minns den som en av de starkaste böckerna  om rasism och utanförskap jag läst. Black Bazar är den enda boken i trion som har en recension här på bloggen (se länken), så läs gärna mer om den.
1. Lila hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie
2. De blåaste ögonen av  NobelpristagarenToni Morrison
3. Black Bazar av Alain Mabanckou