måndag, september 08, 2014

Stockholm Literature - mitt program

Stockholm Literature äger rum 24-26 oktober och det är under lördagen som jag kommer att vara där. Förutom att jag kommer att hänga en hel del vid läsningsscenen och i signeringsköerna, ser jag fram emot att lyssna på två samtal i auditoriet: det mellan Juan Gabriel Vásquez och Lena Andersson samt det mellan Enrique Vila-Matas och Daniel Sjölin. Synd att Josefine Klougart dyker upp först på söndagen, henne hade jag velat lyssna på om det funkade för mig att vara kvar en dag till. Jag tyckte mycket om hennes roman En av oss sover.

Under lördagen närvarar också Samar Yazbek som jag hemsk gärna hör läsa ur hennes bok En mörk strimma av ljus, fast jag har läst den. Det är en lysande roman och Yazbek är mycket intressant att lyssna på. Jag hörde henne på bokmässan i fjol och var full av beundran.

Vidare är jag också nyfiken på Edmund White vars roman En pojkes egen historia hoppas jag läsa innan. Vásquez roman Ljudet av sådant som faller ska jag också läsa ganska snart.

Sist men inte minst blir det roligt att träffa några av bokbloggarvännerna igen. Ni som ska komma till Stockholm Literature - vad ska ni se?