onsdag, september 10, 2014

Bokmania i radio idag

Tidigare i dag kunde min (tack och lov inte längre rossliga) stämma höras i radio eftersom jag var inbjuden till programmet Förmiddag i SR P4 Sörmland för att tipsa om några bra böcker att läsa i höst. Vad annars skulle jag prata om i radio, om inte böcker, eller hur?

Böckerna jag tipsar om är Liv till varje pris av Kristina Sandberg, inklusive de tidigare delarna i trilogin om Maj - Att föda ett barn och Sörja för de sina. Sedan pratar jag varmt för Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie och Sankmark av Jhumpa Lahiri. Jag ville ha breda berättelser. Livsberättelser. Skrivna av kvinnor.

Under en period brukade jag regelbundet recensera böcker i P4 Sörmland men det är länge sedan sist, ungefär två hundra lästa böcker sedan, som jag sa i dagens sändning. Det var roligt att vara tillbaka i studion även om det bara var för en kort stund.

Varsågod, lyssna gärna. Spelaren här nedan är inställt på 1:33 eftersom det är då inslaget med mig börjar. Om du även lyssnar på musiken är inslaget ca 25 min långt men blir kortare om du spolar förbi låtarna.