onsdag, september 24, 2014

Min mässplan: torsdag

Det råder ingen tvekan om att jag rivstartar min bokmässa, precis som föregående år. Planen är späckad. I morgon  torsdag vill jag i första hand gå runt på mässgolvet och titta, klämma och lukta på böcker.

 

Sedan ska jag .lyssna på diskussionen om europeisk litteratur på svenska med bl a Svante Weyler i panelen. Samtalet äger rum på EUNIC Café Europa, ett ställe som jag kommer att söka mig till flera gånger under mässan, egentligen redan senare på eftermiddagen då diskussionen om översättningar av utländsk litteratur till svenska fortsätter.

 

Vidare lockar ett seminarium om arabiska våren, exilens ensamhet, Edith Södergran och  om att skriva (med utgångspunkt i Duras bok). Även seminariet om litteraturen och det (post)digitala är jag nyfiken på. Och så ser jag förstås jättemycket  fram emot att lyssna på Klas Östergren och Yukiko Duke.

 

Torsdagen är också den dagen då jag tänker fortbilda mig lite när det gäller lärarjobbet. Jag har tre punkter på programmet: att synliggöra och tydliggöra lärandet med hjälp av IT, att skriva för Sfi och flippat klassrum.

 

Dagen kommer att avslutas med mingel i montrarna och småprat med känt och okänt bok- och läsfolk. Det ska bli så trevligt, lite vin en sådan hektisk dag kommer att smaka utmärkt. Hoppas jag kommer att träffa många av er där.

 

Jo, en sak till: räkmackan. Den kommer jag gärna att traditionsenligt inmundiga till lunch. Hoppas jag. Om jag får en lucka nånstans. Just nu ser det dock tjockt  ut. Blir nog tvungen att stryka någon av punkterna, kanske kommer Södergran att ryka. Jaja, äta må man... Det vore kul om någon ville haka på.