onsdag, september 24, 2014

Min mässplan: lördag

Lördag blir min sista dag på bokmässan och då gäller det att få ut så mycket som möjligt. Mässgolvet vill jag helst undvika, inga monterprogram för min del. Men seminarierna! På dagordningen står flera stycken. Dagens första heter Klassikerna är inte döda, sedan följer i rask takt Jaget i konsten (med Inger Edelfeldt och Torgny Lindgren), Populärkultur mellan raderna (Klas Östergren om Twist), I Rio arbetade jag med att bona golv ( om unge Harry Martinson) och Torgny Lindgren om sin roman Klingsor.

Lördagen är också dagen då författaren Petra Hulová framträder och det flera gånger under dagen, under olika rubriker och på olika scener (se ett tidigare inlägg), bl a om att skriva utifrån ett annat kulturellt perspektiv eller om att vara kvinna i Mongoliet. 

Som Eskilstunabo vill jag också hinna stanna till en stund i Svenska Deckarakademins monter för att helst ta del av deras program eller åtminstone för att säga hej.

Om jag lyckas att även klämma in scenprogram med Sara Stridsberg, Elsie Johansson, Sara Lövestam och Linda Olsson, blir jag nöjd.

Och sedan går tåget hem, så det blir tyvärr ingen middag tillsammans med bokbloggargänget. Synd, men inget att göra åt.