onsdag, september 24, 2014

Min mässplan: fredag

Ojojoj, på fredag blir det intressant, spännande och alldeles, alldeles väldigt trevligt. Det brasilianska temat slår igenom även i min egen mässplan. Ett Seminarium om romanens rum i samtida brasiliansk litteratur samt uppföljaren senare på dagen (med andra författare) är givna programpunkter. Seminariet Hundra år av äktenskap (Ibsen, Woolf, Söderberg) vill jag inte heller missa. En annan för mig mycket lockande programpunkt är samtal mellan Negar Naseh och Lotta Lundberg som ska prata om galna relationer mellan mödrar och döttrar. Apropå deras romaner, förstås (Under all denna vinter och Timme noll). Sist men inte minst ser jag fram emot seminariet med rubriken Märta och Hjalmar Söderberg - en äktenskapskatastrof. Boken om dem har jag hemma men har inte hunnit läsa den ännu.

 

Bland monterbesöken sticker ut tillfällen när Sara Stridsberg respektive Lars Lerin pratar. Då vill jag vara där.

 

Visst ser det ut att bli en toppen fredag? Kommer vi kanske att ses nånstans?