onsdag, september 24, 2014

Min bokmässa onsdag: ankomstdagen

Det är så trevligt att vara här igen. Det första jag gjorde när jag kom ut från Centralstationen var köpa ett nytt paraply eftersom det regnade rätt mycket och mitt ordinarie paraply råkade bli inlåst i förvaringsboxen tillsammans med resväskan. Det var i alla fall ett billigare alternativ än att gå tillbaka och hämta det. Så kan det gå.


Klockan var två när jag anlände, alltså hade jag massor av ledig tid framför mig. Jag begav mig mot Konstmuseet för att besöka två av utställningarna där, friction of ideas (van Gogh, Gauguin och Bernard) och Skräckromantikens landskap. Vilka konstverk! En mängd fantastiska målare! Idag bildkonst, imorgon ordkonst. Härligt.


Nu sitter jag på mitt hotellrum i Majorna, har ätit en god middag i hotellets bar och druckit ett glas vin och läst en stund. När jag har bloggat färdigt om en stund  ska jag a) läsa ut Syskonen Malaquias av Andréa del Fuego och b) titta på fjärde avsnittet av Kristina Lugns bokcirkel. 

Inför morgondagen gäller det att vara utsövd, så det blir en tidig kväll. 
(Fortsättning följer.)