lördag, september 27, 2014

Min bokmässa 2014: Signeringar

1) Petra Hůlová, romanen "Macocha" (finns ej på svenska). Det var väldigt trevligt att få språka med henne en stund, hon tyckte det var roligt att höra att jag gör reklam för hennes böcker här i Sverige.


2) Torgny Lindgren, romanen "Klingsor". Har man möjlighet och tillfälle att få en bok signerad av Torgny, ja då passar man på. Jag köpte boken enbart av den anledningen (har den som ljudbok och har redan läst den också) och det var en lite dråplig situation eftersom jag blev tvungen att pruta. Boken kostade 190kr men jag hade endast 177 i kontanter och kortläsaren var tråsig. Och vet ni, det gick bra. Jag fick boken ändå. Tjohoo.


3) Hur det kom sig att jag fick "Brända skuggor" av Kamila Shamsie signerad är en historia värd att berätta, en liten anekdot. Lyssna nu. Så här var det. Huvudpersonen i historien (förutom författaren) är Anna-Karin (Lyrans noblesser).

Igår mötte jag en lyrisk Anna-Karin som precis var och hörde Kamila Shamsie och var väldigt mycket i valet och kvalet om hon skulle köpa boken i Tranans monter eller avvakta. Hon köpte den inte, ståndaktiga kvinna. Jag blev eld och lågor över vad hon berättade för mig om boken och författaren och till skillnad från henne köpte jag boken genast, ty jag har en starkt utvecklad svag karaktär i fråga om bokinköp. Målet var att få boken signerad, författaren skulle dyka upp på en av scenerna ca en timme senare, vi var där då men missade Shamsie. Anna-Karin var lite skadeglad över det, för om jag skulle få boken signerad när inte hon hade fått det, då skulle hon bli jätteavundsjuk. Ok, det var inte mer med det. Upp till Heaven och ta ett glas vin. När vi någon timme senare åkte hiss därifrån, klev plötsligt Kamila Shamsie in i hissen! Och Anna-Karin, snäll som hon är, bad om att få min bok signerad. Ibland har man tur. Tack Anna-Karin, det var kul att hänga med dig i år. Vi kan ha gemensam vårdnad om den här signeringen.