söndag, augusti 31, 2014

Höstens stora "missa inte": Sara Stridsbergs roman Beckomberga: ode till min familj

Redan så här i början av bokhösten kommer en av höjdarböckerna, nämligen romanen Beckomberga: ode till min familj av Sara Stridsberg, en av mina absoluta favoritförfattare. Jag läser boken just nu och har (tyvärr) inte många sidor kvar förrän den är utläst. Som alltid är jag hänförd och fascinerad men eftersom jag ska recensera boken åt Eskilstuna kuriren och recensionsdatumet är först om en vecka, vore det olämpligt att berätta något mer nu, annat än att det är en måste-läsas-bok. Liksom att Sara Stridsberg är en måste-läsas-författare.

Men jag kan tipsa om gårdagens reportage och intervju i Lundströms bokradio i P1. Spelaren är inställd på tiden då reportaget börjar, så det är bara att lyssna. Mycket nöje.

Boken finns att köpa på t.ex. Bokus och AdLibris .