söndag, augusti 17, 2014

Enkät: Hösten, hösten, hösten

Jag har generellt inget emot hösten, men november gillar jag inte. Läsmässigt gör jag ingen skillnad på årstider utan läser ungefär lika mycket oavsett om det är solsken och varmt eller snö och blåst.

Bokbloggaren Fanny har hittat på en trevlig höstenkät som handlar om att kategorisera och sortera höstens bokutgivning och jag hakar på. Annars bloggar jag om mina personliga bokfavoriter ur höstkatalogen här.


1. Min första känsla när jag sonderat höstutgivningen: Här gäller det att prioritera.

2. Jag längtar särskilt efter: Beckomberga av Sara Stridsberg. Jag har läst alla hennes tidigare romaner och tycker att hon tillhör det absoluta svenska (och nordiska) toppskiktet.

3. Jag blev förvånad över: att det kommer så många nya ljudböcker som är min smak

4. Jag är nyfiken på: Ladivine av Marie NDiaye

5. Som jag har väntat på den här fortsättningen: Liv till varje pris av Kristina Sandberg, del 3 i trilogin om Maj

6. En debutant som låter spännande: brasilianskan Andréa del Fuego (Syskonen Malaquitas

7. Detta är ingen debutant men jag blir nyfiken på den här ändå: Merethe Lindström (Arkitekt) måste jag bara läsa när hon utkommer med en ny bok.

8. Jag blev själv förvånad men jag blev inte alls sugen på att läsa: Konsten att skapa en tjej av Caitlin Moran. Hon är rolig och smart men det känns som att det är bra nu för min del.

9. Jag hänger på locket till brevlådan när denna bok kommer: troligen Här och nu, brev 2008-2011 av Paul Auster och J.M. Coetzee

10. Jo, jag vet att denna bok inte är med i höstutgivningen, men till hösten ska jag banne mig äntligen läsa: Vägen till Bålberget av Therése Söderlind eftersom jag inte hann med den under sommaren.

Höstmotto:Samma som alltid, dvs Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga böcker.