torsdag, juli 10, 2014

Tematrio: Sånt jag äntligen läser eller sånt jag borde läsa

Den här veckan har Lyrans noblesser en tematrio i min smak, man ska berätta om tre böcker man äntligen sett till att läsa eller om tre böcker man känner att man borde läsa!

I min trio väljer jag att presentera en bok som jag äntligen läser, en som jag redan har läst och en som fortfarande värmer sin plats i bokhyllan men förhoppningsvis inte länge till.

1. Boken med stort B som jag just nu läser parallellt med annat är, som ni kanske redan vet, första delen i På spaning efter den tid som flytt av Marcel Proust. Jag har laddat och peppat mig i många år och i sommar har jag äntligen känt mig redo. Det är en bok som jag verkligen är glad att jag läser och som jag också länge har känt att jag borde ha läst. Det känns bra. Den är fin.

2. Svekets sommar av Hong Ying var en hyllvärmare med många år på nacken men för en vecka sedan läste jag ut den och den var fantastiskt bra (recensionen av den kommer senare idag eller imorgon). Romanen handlar om massakern på Himmelska fridens torg och sommaren som följe då för 25 år sedan.

3. Lila hibiskus av Chimamanda Ngozi Adiche. Kan ni begripa att jag fortfarande inte har läst den? Det är i alla fall bestämt att det ska bli av i år.