tisdag, juli 01, 2014

Proust i lindblomstid, del 1: Ett foto måste man ha


Från en dag till en annan står lindarna i blom och jag har kommit åttio sidor in i På spaning efter den tid som flytt. Jag läser lite varje dag, fast parallellt med andra böcker. Och sidorna är mycket tätskrivna. Det får lov att gå sakta med gamle Proust, har börjat njuta fullt ut nu. Jag tänker skriva flera kontinuerliga inlägg om mina tankar kring verket under läsningens gång, så håll utkik om du vill få rapporter. Idag bjuder jag på ett foto som jag tog igår, kunde naturligtvis inte låta bli. Det är bara madeleinekakorna som fattas.2 kommentarer:

Jenny B sa...

Underbart! Vacker bild och rolig teckning. Nu börjar jag längta efter att läsa om böckerna. Hoppas att du tycker om dem! Första gången jag läste bokserien var jag alltför vördnadsfull (17 år gammal och oerfaren). Andra gången, några år senare, kunde jag känna igen mig i olika händelser och skratta åt dem och Marcel.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Oh, har du läst hela serien två gånger? Då är jag både imponerad och avundsjuk. Fantastiskt.