söndag, juli 20, 2014

Nu blir det Knausgård igen

I morgon ska jag börja läsa Min kamp 6 av Knausgård, sommarens (och årets) tjockaste läsutmaning. Amerikanerna kallar Knausgård för Norges Proust, så det kanske är alldeles perfekt att jag håller på med Proust samtidigt. Det kan bli en spännande parallelläsning. Att kampen påbörjas imorgon beror på att vi ska ut och resa lite grann, Proust, Knausgård och jag. Här gäller en noggrann läsplanering, förstår ni. Men vilken tur att det finns e-böcker!2 kommentarer:

Emil sa...

Där har du att göra ett tag, jag läste sexan i september förra året under en intensiv vecka. Fenomenalt bra och indragande, men stundtals på gränsen till löjligt detaljerad och utdragen. Men det är ju en del av lockelsen, förstås.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Har nu hunnit en bit in och gillar skarpt. Varvar med Proust :-)