lördag, maj 17, 2014

Babels schlagertävling - vilken bra teve

Generellt har jag blivit ganska trött på litteraturprogrammet Babel men ännu inte till den grad att jag skulle sluta att titta. Vissa inslag är fortfarande bra, kanske en tredjedel av programmet, så jag tittar. Den här säsongen finns bl.a. ett inslag som heter Babels schlagertävling där kända författare skriver var sin schlagerlåt (text) till Benny Anderssons musik och Helén Sjöholm sjunger sedan låten. Det är en himla bra teve, tycker jag. Snyggt, intressant och underhållande. Mina favoriter så här långt är Horace Engdahls och Mikael Niemis låttexter och jag har enormt svårt att bestämma mig för vem jag ska rösta på. Horace? Mikael? Men det är två författare och två schlagerlåtar kvar, så jag avvaktar (ja, jag vet att alla är redan utlagda på webben, men det känns som fusk att lyssna innan programmet har sänts). Har du någon favorit i tävlingen?