lördag, april 12, 2014

Mera Sorokin

I och med jag har börjat lyssna på Vladimir Sorokins roman Snöstormen som för närvarande går som radioföljetong, är det lite intressant att ta reda på lite fakta om författaren som sägs ha utvecklat en stil som "förenar science fiction och fantasy med klassiska berättelser i en stil som liknar de ryska 1800-talsklassikerna". Sådant väcker lätt min nyfikenhet. Sorokin är en författare av stor kaliber, så klart att jag vill läsa. 

Tidskriften ViLäser passar på och publicerar en intervju med författaren på sin hemsida och när jag söker i arkivet på SR:s hemsida, hittar jag flera program om Sorokin: Kulturradion (2013, Fredrik Wadström hälsar på hemma hos Sorokin), Kulturnytt (2013), Kulturnytt (2011). I svd:s recension av Snöstormen kallas romanen "en mångtydig rysk dystopi". Det låter också lockande, eller hur.

Lyssnar du på Snöstormen eller har du läst den?