onsdag, april 23, 2014

#LäsningSmittar inte bara på Världsbokdagen


Idag är det den 23 april och Världsbok- och upphovsrättsdagen, instiftat av Unesco, och tanken med dagen är att fira boken, läsningen, biblioteken, författarna mm. Vad läser du idag? Själv kommer jag att växelvis ägna mig åt böckerna på bilden (ljudboken är Torgny Lingrens nya roman Klingsor).Det pågår en hel del aktiviteter lite överallt idag, även på sociala medier. Till exempel Akademibokhandeln uppmanar till en #LäsningSmittar aktivitet som går ut på att man ska ta ett kort på sig själv medan man läser en bok och publicera bilden på facebook, twitter och/eller instagram. Läs mer genom att klicka på länken.

Själ tycker jag att man ska tänka på att smitta så många som möjligt med läsning året runt, läsning ska inte vara säsongberoende, den är inte som influensa eller vinterkräksjuka. Betydligt trevligare är den också, även om den är beroendeframkallande och kan innebära en livslång och obotlig "åkomma". I bästa fall alltså. Om man har tur och det går så "illa".

Grattis på världsbokdagen! Och glöm inte att krama en bok extra mycket idag. Som en present till er bjuder jag på en filmrepris. En underbar bokfilm!