torsdag, april 03, 2014

Fyrahundrafemtio - ett nytt bokmagasin

Nu är det här, det nya bokmagasinet Fyrahundrafemtio. Eftersom jag är nyfiken på hur tidskriften ser ut har jag nappat på premiärerbjudandet och beställt tre nummer för 99 kronor. Enligt informationen på hemsidan vänder sig bokmagasinet till "vana, passionerade bokläsare" och utgår från den aktuella bokutgivningen för att "ta temperaturen på samtiden".
Med utgångspunkt i den klassiska, berättande journalistiken ger vi dig drivkrafterna, idéerna och konflikterna bakom de nya böckerna. Samtidigt ger vi dig reportagen och berättelserna som identifierar den tid vi lever i.
Magasinet kommer ut sex gånger per år. Varje nytt nummer av Fyrahundrafemtio utgår från de kommande två månadernas bokutgivning och de ämnen som böckerna tar upp. (Läs mer här).
Stilen är tänkt mer populärkulturell än finlitterär. Vad det innebär rent konkret återstår att se. Magasinet vänder sig också till bokcirklar, det ska finnas en bokcirkelavdelning i varje nummer samt nedladdningsbart material och boktips på hemsidan. Det låter som en bra idé, tycker jag.