fredag, april 04, 2014

Det var en gång en hyllvärmare...

Det var en gång en hyllvärmare som hette Vilda svanar och som stod och stod och stod på sitt hyllplan i bokhyllan, försjunken i en djup sömn. Knappt någon människa kunde längre minnas när och hur boken hade hamnat på den där mellersta hyllan i mittensektionen.

Men så plötsligt en dag sveper röster genom hela konungariket, röster som viskar till alla som vill höra att hon som är Vilda svanars moder just har gett ut en ny bok. Ryktet sprids, det pratas, det hyllas. Några börjar minnas Vilda svanar också... Och med det, som i ett slag, bryts förtrollningen och Vilda svanar öppnar sina pärmar, sträcker ut sidorna och börjar försiktigt flaxa och skräna för att väcka uppmärksamhet. "Rädda mig, läs mig!" ropar boken.

Det värsta öde en bra bok kan råka ut för är att inte bli läst. De Vilda svanars tid är kommen. Nu flyger boken rakt in på min Läslängtan 2014-lista. I år ska den bli läst. Har du läst den?

9 kommentarer:

Lena sa...

Inte läst, men den verkar absolut läsvärd!!

Malin sa...

Jag har läst den och tyckte om den. Både välskriven och intressant.

enligt O sa...

Vilket fint inlägg. Tycker definitivt att du ska läsa! Tyckte mycket om den, men läste den visserligen när den var ny.

Lyrans Noblesser sa...

Ja, två gånger - med olika upplevelser.

Inger sa...

Jag har läst den och jag tycker faktiskt att det är en av de allra bästa böcker jag läst någonsin.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Nu har jag blivit verkligen sugen!

Anna sa...

Både jag och Gästbloggarn har läst, båda tyckte mycket om. Av olika anledningar, jag gillade skildringen av kvinnornas liv och mannen mer det politiska och historiska. Bra bok, funderar på att läsa hennes nya om den kvinnliga kejsarinnan.

Lotten sa...

Har precis läst ut den. Klart läsvärd, men en del saker funderar jag över...

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Lotten: Är det inte bra när en bok väcker frågor även efter att man har läst ut den?