onsdag, april 23, 2014

Bokmania lottar ut "Revolutionsskrivarna" av Nawal El Saadawi

Jag har bestämt mig att fira Världsbokdagen lite extra här på bloggen, nämligen med utlottning av ett exemplar av Nawal El Saadawis roman Revolutionsskrivarna som jag bloggade om i måndags. Det är en grymt bra bok, skriven av en grymt bra världsförfattare och jag vill gärna smitta någon med läsningen med hjälp av den för #LäsningSmittar.

#LäsningSmittar 

Vad ska du göra för att vinna boken? Det är enkelt. Ta ett foto på dig läsandes en bok, antingen den som du för närvarande läser eller din favoritbok. Det ska synas vad det är för bok! Publicera bilden i ett inlägg på din blogg och skriv att du tävlar. Länka till det här inlägget. Skriv också en kommentar här nedan så att jag och andra vet att du är med och tävlar om Revolutionsskrivarna samtidigt som du försöker smitta oss andra med din bok.

Tävlingen är öppen till och med fredag, sedan utser jag en vinnare. Vinnaren meddelas dels här i ett nytt inlägg, dels i en kommentar på den lycklige vinnarens blogg. Är du med?

Lycka till!

6 kommentarer:

Lena sa...

Jag vill gärna vara med i utlottningen och har skrivit ett inlägg om den på min blogg. Nu håller jag tummarna!

Victoria G sa...

Oj vad roligt!! :) Jag vill så klart vara med och här är mitt bidrag: http://booksnpoetry.wordpress.com/2014/04/23/grattis-pa-varldsbokdagen/

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Grattis Victoria, du vinner! Om boken som du tipsar om hade funnits på svenska hade jag väldigt gärna velat läsa den.

Victoria G sa...

Ville bara säga att även om själva novellsamlingen ("Nouvelles d'Algérie" av Maïssa bey) inte finns översatt till svenska i sin helhet så finns en av novellerna, en av de allra bästa på svenska i antologin "Röster från Algeriet" (Redaktör: Monika Malmström), utgiven på Tranans förlag. du kanske kan hitta den på bibliotek eller liknande? Finns även många andra spännande författarskap att ta del av där. Jag har skrivit ett blogginlägg om boken: http://booksnpoetry.wordpress.com/2013/10/25/en-dos-algerisk-litteraturhistoria/

Victoria G sa...

Och stort tack för boken också så klart! Den kom fram igår, men det vet du ju redan :) Jag har börjat läsa så smått, trots att jag egentligen inte har tid, jag kunde inte hålla mig ;)

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Tack för tipset om novellen, ska titta på bibblan. Och så hoppas jag att du kommer att gilla Revolutionsskrivarna.